Veelgestelde vragen

Een school uitzoeken voor uw kind kan best een klus zijn. Waar moet u op letten? Wat is belangrijk om te weten? Natuurlijk is elke ouder en elk kind anders. Toch horen we vaak de zelfde vragen. We hebben er een aantal op een rij gezet.
 
Zijn er wachtlijsten of kan mijn kind gelijk starten?
Het Spectrum kent op dit moment geen wachtlijsten. Uw kind kan vanaf 4 jaar direct instromen. Ook als uw kind op een latere leeftijd overstapt naar Het Spectrum, kan het direct starten in de juiste groep.
 
Maken julie gebruik van een continurooster?
Nee, wij hebben bewust geen continurooster. Onze schooltijden zijn van 8.30 tot 15.15 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, met een lunchpauze van 12.00 tot 13.15. Overblijven is uiteraard wel mogelijk.
Op woensdag starten we om 8.30 tot 12.15. 
 
Kan mijn kind mee bij de rondleiding of zelfs komen kijken in de klas?
Natuurlijk is uw kind welkom bij een rondleiding. Voor eventueel een dagje meedraaien in de klas, maken we liever een aparte afspraak.
 
Hoe volg ik de vorderingen van mijn kind?
Ouders volgen via een ouderportal nieuws en mededelingen van school of leerkrachten. Met deze app kunt u ook ziek- en/of andere afwezigheidsmeldingen doorgeven. 
Daarnaast hebben wij ook een aantal vaste momenten waar wij de vorderingen van uw kind bespreken.
 
Heeft de school een pestprotocol?
Ja, de school hanteert een pestprotocol. We besteden daarnaast klassikaal en individueel veel aandacht aan omgangsvormen en gedragsregels.